X

Παξιμαδάκια με Αμύγδαλα και Γιαούρτι

Τα φτιάχνουν στην Κρήτη, όπου άλλες νοικοκυρές τα πασπαλίζουν με σουσάμι και άλλες τα αφήνουν σκέτα. Το μυστικό είναι στο γιαούρτι.

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι γιαούρτι παραδοσιακό ή στραγγιστό

2 βανίλιες

1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα, με τη φλούδα

περίπου 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε 15' να ξεκουραστεί.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου. Ζυμώνουμε τρία στενά φραντζολάκια και τα χαράζουμε σε φετάκια, αλλά όχι ως κάτω στη βάση!

Ψήνουμε για 25'.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με μαχαίρι χωρίζουμε τα παξιμαδάκια εκεί που τα χαράξαμε.

Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10'-15'.

Tip

Μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε: θα στερεοποιηθούν εντελώς όταν κρυώσουν. Αντί για αμύγδαλο, μπορείτε να βάλετε καρύδι, φουντούκι ή φιστίκι Αιγίνης ανάλατο.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο μπισκότο του πλανήτη γίνεται με τρία υλικά, σε ελάχιστο χρόνο.