X

Πορτοκαλόπιτα Σουρωτή με Άρωμα Μαστίχας

Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα σουρωτή με άρωμα μαστίχας.

Υλικά

Για το μείγμα:

500 γρ. φύλλο κρούστας

3 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

1 φλιτζάνι λάδι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

1 κ. σ. βούτυρο

1 βανίλια

1 κ. γ. κοπανισμένη μαστίχα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 ½ φλιτζάνια νερό

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά του μίγματος μαζί, εκτός από το ξύσμα που το ρίχνουμε το τέλος.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μακρόστενο πυρέξ όπου υπολογίζουμε να χωράνε κατά πλάτος.

Ανοίγουμε τα φύλλα, τα σουρώνουμε κατά μήκος.

Τα βουτάμε στο μίγμα να βραχούν καλά. Βάζουμε τα φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί σουρωμένα.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Περιχύνουμε τα φύλλα στο ταψί με το μίγμα που μας έμεινε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει πολύ καλά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά μετά την πρώτη βράση.

Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει η πορτοκαλόπιτα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.