X

Γλυκά Ρολάκια Κανέλας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γλυκά ρολάκια κανέλας.

Υλικά

Για τη ζύμη:

680 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά

240 ml γάλα

75 γρ. βούτυρο

65 γρ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

3 μεγάλα αυγά

Για τη γέμιση:

160 γρ. καστανή ζάχαρη

35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. κανέλα

100 γρ. βούτυρο (κρύο και κομμένο σε κομματάκια)

100 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι (όχι να κάψει αλλά να είναι χλιαρό).

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το μισό αλεύρι μαζί με τη μαγιά.

Ρίχνουμε το γάλα με το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.

Η ζύμη λίγο θα κολλάει αλλά έτσι πρέπει να είναι.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη γέμιση.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και τη κανέλα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα με μικρά κομματάκια βουτύρου.

Αφού η ζύμη μας φουσκώσει, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την πιέζουμε απαλά με τα χέρια να γίνει επίπεδη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα τετράγωνο φύλλο 40x40 εκ περίπου και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τη γέμιση.

Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε τις δύο άκρες με τα δάχτυλά μας για να κλείσουν και να μη μας χυθεί η γέμιση.

Κόβουμε το ρολό μας σε 10-12 ισομεγέθη κομμάτια τα οποία βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα (με τη γέμιση να βλέπει προς τα πάνω).

Τα αλείφουμε με κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ξανά αλείφουμε με κρέμα γάλακτος.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο μπισκότο του πλανήτη γίνεται με τρία υλικά, σε ελάχιστο χρόνο.