X

Φλογέρες Αρωματικές με Κρέμα

Πώς θα φτιάξετε τις πιο αρωματικές φλογέρες με κρέμα.

Υλικά

6 κροκάδια αυγών

1 φλ. τσ. ζάχαρη

1 φλ. τσ. σιμιγδάλι

6 φλ. τσ. γάλα ζεστό

ξύσμα λεμονιού ή βανίλια

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 φλ. τσ. βούτυρο

Για το σιρόπι

2 φλ. τσ. νερό

4 φλ. τσ. ζάχαρη

χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ, τα κροκάδια με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και δουλεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού ή τη βανίλια. Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά και την ανακατεύουμε για 5 λεπτά.

Κατεβάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε δυο μέρη και αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Διπλώνουμε κάθε κομμάτι φύλλου στη μέση και βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά κρέμα. Διπλώνουμε τις δυο άκρες προς τα μέσα για να μην απλωθεί η κρέμα και ρολάρουμε σε σχήμα φλογέρας.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βάζουμε τις φλογέρες σε ταψί, καλά βουτυρωμένο. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βράζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στις κρύες φλογέρες, αφού πρώτα τις τρυπήσουμε σε μερικά σημεία.

Αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο μπισκότο του πλανήτη γίνεται με τρία υλικά, σε ελάχιστο χρόνο.