ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκά Κρουασανάκια στο Λεπτό

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Υλικά

Υλικά για 32 κρουασανάκια

2 φύλλα σφολιάτας

1 αυγό για την επιφάνεια

3-4 κουταλιές ζάχαρη

Για τη σοκολατένια γέμιση

150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Για τη γέμιση μαρμελάδας

1 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας

100 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες οριζόντια και 4 λωρίδες κάθετα.

Χωρίστε τα κομμάτια ζύμης, και στα πρώτα ορθογώνια φύλλα μοιράστε τις σταγόνες κουβερτούρας.

Τυλίξτε κάθε φύλλο διαγώνια, σχηματίζοντας ένα ρολό.

Λυγίστε το, για να γίνει σαν μισοφέγγαρο και να πάρει το σχήμα του κρουασάν.

Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τη μαρμελάδα. Απλώστε το μείγμα στα υπόλοιπα φύλλα ζύμης.

Τυλίξτε τα σε ρολό με τον ίδιο τρόπο.

Βάλτε όλα τα κρουασανάκια σε ταψιά φούρνου στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπήστε το αυγό με 2 κουταλιές νερό και αλείψτε την επιφάνεια των κρουασάν.

Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ψήστε τα στους 175°C για 25 λεπτά.

Τip

Οι σταγόνες κουβερτούρας αντέχουν σε υψηλή θερμοκρασία και είναι ιδανικές για ζύμες και παρασκευές που θέλουν ψήσιμο. Μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό από σταγόνες κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Περισσότερα από

Γλυκά

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.