ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκά Κρουασανάκια στο Λεπτό

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Υλικά

Υλικά για 32 κρουασανάκια

2 φύλλα σφολιάτας

1 αυγό για την επιφάνεια

3-4 κουταλιές ζάχαρη

Για τη σοκολατένια γέμιση

150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Για τη γέμιση μαρμελάδας

1 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας

100 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες οριζόντια και 4 λωρίδες κάθετα.

Χωρίστε τα κομμάτια ζύμης, και στα πρώτα ορθογώνια φύλλα μοιράστε τις σταγόνες κουβερτούρας.

Τυλίξτε κάθε φύλλο διαγώνια, σχηματίζοντας ένα ρολό.

Λυγίστε το, για να γίνει σαν μισοφέγγαρο και να πάρει το σχήμα του κρουασάν.

Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τη μαρμελάδα. Απλώστε το μείγμα στα υπόλοιπα φύλλα ζύμης.

Τυλίξτε τα σε ρολό με τον ίδιο τρόπο.

Βάλτε όλα τα κρουασανάκια σε ταψιά φούρνου στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπήστε το αυγό με 2 κουταλιές νερό και αλείψτε την επιφάνεια των κρουασάν.

Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ψήστε τα στους 175°C για 25 λεπτά.

Τip

Οι σταγόνες κουβερτούρας αντέχουν σε υψηλή θερμοκρασία και είναι ιδανικές για ζύμες και παρασκευές που θέλουν ψήσιμο. Μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό από σταγόνες κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας.

Επίσης...

Κέικ με Άρωμα Λεμόνι, Καφέ, Μήλο και Πικραμύγδαλο

Ένα εύκολο και εντελώς διαφορετικό κέικ, που κατορθώνει να συνδυάσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες νοστιμιάς με μια πανεύκολη τεχνική.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Εύκολη Φανουρόπιτα

Η παράδοση λέει πως φτιάχνεται με 7 υλικά για τα πιο φτωχικά σπιτικά ή με 9 για τα πιο εύπορα, αν θες ο Άγιος Φανούριος να σου αποκαλύψει όλα τα χαμένα της ζωής σου.

Τάρτα Σφολιάτα με Καραμελωμένα Σύκα

Γίνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και η γεύση της δεν παίζεται.

Κέικ με Μήλα και Κακάο

Ένα ελαφρύ, διαφορετικό, αλλά πανεύκολο κέικ, που δεν χρειάζεται μίξερ.

Κέικ με Αχλάδι και Σοκολάτα

Ιδανική λύση για τα υπερώριμα αχλάδια: όσο πιο ώριμα τόσο πιο υγρό και αφράτο βγαίνει αυτό το κέικ και, κυρίως, πιο αρωματικό.

Η πιο Φινετσάτη Μουσταλευριά

Αυτή η συνταγή κάνει την πιο τρεμουλιαστή μουσταλευριά, με υφή σαν ανάλαφρο ζελέ.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Η Μελαχρινή

Πήρε το όνομά της από το σκούρο χρώμα που της δίνει το κακάο.

Η Σταφιδόπιτα

Γίνεται γρήγορα και εύκολα.