X

Μπισκοτάκια Πάστα Φλώρα

Τα γεμιστά μπισκοτάκια με μαρμελάδα θυμίζουν γιορτή και έχουν τη γεύση της μαμάς και της πάστα φλώρα. Αχνισμένα με ζάχαρη, δείχνουν πιο εντυπωσιακά από ένα απλό μπισκότο. Ευκαιρία να ξεφορτωθείτε και όλα τα μισοτελειωμένα βαζάκια από μαρμελάδα.

Υλικά

3½ φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

2 κ.σ. κονιάκ

μαρμελάδα

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το κονιάκ μέχρι να αφρατέψουν.

Με κουτάλι προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να γίνει ομοιογενής. Εδώ τσεκάρουμε και το αλεύρι: ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1 ώρα στο ψυγείο, να σφίξει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.

Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυ κόλλες χαρτί για ψήσιμο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου. Κόβουμε με κουπάτ στρογγυλά μπισκοτάκια με διάμετρο 6 εκ. περίπου.

Ψήνουμε για 15' αυστηρά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν, τα γεμίζουμε ανά δύο με μαρμελάδα και τα αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip

Το κονιάκ δεν πειράζει τα παιδιά, γιατί στο ψήσιμο εξατμίζεται. Ταιριάζουν όλες οι μαρμελάδες, αλλά κορυφαίο αποτέλεσμα δίνουν το βερίκοκο και το ροδάκινο.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.

Πανεύκολα Μπισκότα με Πραλίνα Φουντουκιού

Το πιο γρήγορο σοκολατένιο μπισκότο του πλανήτη γίνεται με τρία υλικά, σε ελάχιστο χρόνο.