Υλικά
υλικά για 4 άτομα
4 ώριμες μπανάνες*
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2-3 κ.σ. ρούμι ή λικέρ (π.χ. Κουαντρό)
παρασκευή
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο, μέχρι να λυώσει και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σ' ένα πλατύ, ρηχό σκεύος.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και κατόπιν κάθετα στη μέση (ή τις αφήνουμε μισές).
Τις βάζουμε στο σκεύος και ανακατεύουμε με πολλή προσοχή, ώστε να καλυφθούν με το μείγμα του βουτύρου, χωρίς να χαλάσουν.
Τις μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε απόσταση 20 εκ.
από το γκριλ για 5' από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια, σχηματίζοντας ένα μελί τραγανό περίβλημα.
Χρειάζεται προσοχή, να μην καεί η ζάχαρη.
Τις βγάζουμε, περιχύνουμε με το ρούμι ή το λικέρ και σερβίρουμε αμέσως.