X

Φινόκιο γεμισμένο με παγωμένη μους ούζου

Υλικά

Υλικά

300 ml ούζο

2 μέτρια φινόκιο

100 γρ ζάχαρη

2 κ. σ. χυμό λεμονιού

2 ασπράδια αβγών

αλάτι

Παρασκευή

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ούζο και το βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά, μέχρι να μείνει να συμπυκνωθεί.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.

Πλένουμε το φινόκιο και το καθαρίζουμε, κρατώντας μόνο τα πιο τρυφερά κομμάτια του.

Ξεχωρίζουμε τα πιο βαθουλωτά -σα «σκαφάκια»- από τα εσωτερικά φύλλα του και το υπόλοιπο το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Κρατάμε και τα φυλλαράκια της κορυφής του για διακόσμηση.

Ζεματάμε, για μερικά λεπτά, τα κυβάκια σε μια κατσαρόλα, όπου βράζει αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.

Ετοιμάζουμε ένα μικρό σιρόπι λιώνοντας τη ζάχαρη σε 125 ml νερό, ρίχνουμε τα κυβάκια που μόλις ζεματίσαμε και προσθέτουμε την παγωμένη πια συμπύκνωση του ούζου.

Ανακατεύουμε και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, την ανακατεύουμε καλά με το σιρόπι της κατσαρόλας και μεταγγίζουμε το μείγμα σε ένα μπολ κατάλληλο για κατάψυξη και το βάζουμε να παγώσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μόλις αρχίσει να παγώνει η μους την χτυπάμε και πάλι με το σύρμα των αβγών και την ξαναβάζουμε στον καταψύκτη για άλλα 15 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές.

Στη συνέχεια γεμίζουμε με τη μους αυτή τα «σκαφάκια» του φινόκιο που κρατήσαμε και τα διακοσμούμε με τα φυλλαράκια του.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά