Υλικά
Υλικά
1 κιλό ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε κομμάτια
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 λίτρα νερό
3/4 κούπας χυμό λεμονιού
2 1/2 κούπες λευκή ζάχαρη
3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
2 1/2 κσ ζελατίνη σε σκόνη
Παρασκευή
Τοποθετούμε τα ροδάκινα, το μήλο, το νερό, το δεντρολίβανο και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Αδειάζουμε σε ένα ψιλό σουρωτήρι στερεωμένο πάνω σε ένα μπολ ώστε τα υγρά να καταλήγουν μέσα.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, προκειμένου να φρούτα να στραγγίξουν εντελώς.
Μόλις βγάλουμε από το ψυγείο πετάμε τα στερεά κομμάτια και τοποθετούμε το υγρό μαζί με τη ζάχαρη και τη ζελατίνη σε μια κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και η ζελατίνη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε σε ατομικά μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.