X

Εύκολη τάρτα φράουλας

Υλικά

υλικά

για τη ζύμη μπριζέ:

300 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο

1 αβγό

50 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

για τη γέμιση:

600 γρ. φράουλες μικρές και ισομεγέθεις (όσο γίνεται)

200 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι

4 κρόκοι αβγών

1 λ. γάλα

1  λοβός βανίλιας

ελάχιστο αλάτι

παρασκευή

Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια, τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι σ' ένα ταψάκι.

Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και βάζουμε το αβγό χτυπημένο και το βούτυρο, κρύο, κομμένο μικρά κομμάτια.

Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν πρώτα μικρά ψίχουλα και ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη, που δεν θα κολλάει.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30'.Για να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδη και ν' ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, ν' αναμειχθεί.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο μισό ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε.

Σ' ένα μέτριο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, μαζί με τον λοβό της βανίλιας, σχισμένο στη μέση και με ξυσμένο στο γάλα το εσωτερικό του.

Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Ρίχνουμε τότε στο γάλα το μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας καλά να ενωθεί.

Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε την κρέμα συνέχεια, μέχρι να πήξει.

Αφαιρούμε τη βανίλια και την αφήνουμε να κρυώσει.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε σουρωτήρι.Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο ανάλογο με την ταρτιέρα μας, υπολογίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη, πιέζοντας καλά στις γωνίες να εφαρμόσει.

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ίσια το τελείωμα.

Καλύπτουμε το εσωτερικό με χαρτί ψησίματος και βάζουμε μέσα τα ειδικά βαρίδια (ή όσπρια).

Ψήνουμε την τάρτα άδεια για 10'-12', αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε άλλα 6'-7', μέχρι να πάρει χρώμα.

Την αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε μέσα την κρέμα.

Μπήγουμε στην κρέμα τις φράουλες, δίπλα -δίπλα, με την μυτερή άκρη προς τα πάνω, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της τάρτας.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, λίγο πριν το σερβίρισμα. (σημ.

αντί για ζάχαρη άχνη, μπορούμε να καλύψουμε την τάρτα με κουλί φράουλας: 200 γρ.

φράουλες, 3 κ.σ ζάχαρη, 2 κ.σ λεμόνι, χτυπημένα στο μπλέντερ και περασμένα από σουρωτήρι .)

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.