X

Μήλα στο φούρνο με καραμέλα καρυδιού

Υλικά

Υλικά

6 μεγάλα μήλα στάρκιν

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

50 γρ. καρυδόψιχα

50 γρ. ζάχαρη καστανή

20 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γλ. κανέλα

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

1/3 κ.γλ. αλάτι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια, το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα περίπου.

Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι και χτυπάμε ακόμα για 10 δευτερόλεπτα, να ενοποιηθούν.

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε το εσωτερικό (τα κουκούτσια) με το ειδικό εργαλείο.

Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και τα κόβουμε στα δύο, οριζόντια.

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ, με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω.

Γεμίζουμε το άνοιγμα με την κρέμα καρυδιών, βάζοντας λίγη και στην επιφάνεια.

Τα βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, περιχύνοντάς τα συχνά με το σιρόπι τους.

Τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα σερβίρουμε με ένα μπολ παγωτό βανίλια ή με σαντιγί.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.