X

Σαρλότ με φράουλες και κρέμα τυριών

Υλικά

Υλικά

300γρ. μικρές, βιολογικές φράουλες

1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

200 γρ. τυρί ρικόττα

200 γρ. τυρί μασκαρπόνε

250 γρ. κρέμα σαντιγί

2 φλ. τσ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

80 γρ. ζάχαρη άχνη(μειώνετε σε 50γρ. αν η σαντιγί σας έχει ζάχαρη)

1 φύλλο ζελατίνας

2 βανίλιες

6 κ.σ. μαρμελάδα φραμπουάζ (ή φράουλα)

Παρασκευή

Θα χρειαστείτε μία φόρμα στρογγυλή, με έλασμα και χωρίς οπή.

Επίσης, υπολογίστε ότι το γλυκό πρέπει να μείνει μία νύχτα στο ψυγείο.Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσάνια, τις σκουπίζετε, τις κόβετε στη μέση και τις αφήνετε σε σουρωτήρι.

Βάζετε τη ζελατίνα να μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και κατόπιν τη διαλύετε σε ένα φλ.

του καφέ καυτό νερό.

Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα τυριά, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και τη ζελατίνα.

Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Στο προηγούμενο μίγμα προσθέτετε σταδιακά τη σαντιγί αναμιγνύοντας με κουτάλι.

Βάζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά με 2 κ.σ νερό κι ανακατεύετε να διαλυθεί.

Μόλις ζεσταθεί την αποσύρετε.

Βουτάτε πολύ γρήγορα λίγα-λίγα σαβουαγιάρ στο χυμό πορτοκαλιού και τα στρώνετε στον πάτο και όρθια στα τοιχώματα της φόρμας.

Στρώνετε από πάνω τη μισή κρέμα.

Συνεχίζετε με άλλη μία στρώση μπισκότα και βάζετε από πάνω τις μισές φράουλες.

Σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τακτοποιείτε όμορφα επάνω τις υπόλοιπες φράουλες.

Σκεπάζετε τις φράουλες με τη μαρμελάδα και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μια νύχτα πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.