Υλικά
Υλικά για 40-50 κομμάτια περίπου
1 κιλό αλεύρι μαλακό
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο
1 ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
3 αβγά
2 φακελάκια βανίλια σκόνη
1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνετε ένα ένα τα αβγά, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού χωρίς να σταματάτε το χτύπημα.
Αναμειγνύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε στο μείγμα.
Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθετε τα κουλουράκια, τα αλείφετε με τον κρόκο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30΄περίπου, μέχρι να ροδίσουν.