X

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Υλικά

500 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες, χωρίς τα κεφάλια και το κεντρικό κόκαλο

αμπελόφυλλα, όσα και οι σαρδέλες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε για μισό λεπτό τα αμπελόφυλλα.

Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε.

Ανοίγουμε προσεκτικά την κοιλίτσα από κάθε σαρδέλα και τη γεμίζουμε με το μίγμα των λαχανικών.

Τυλίγουμε κάθε σαρδέλα σε ένα αμπελόφυλλο, σαν ντολμαδάκι.

Τις βάζουμε σε ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και ψήνουμε στους 180°C για ½ ώρα.

Είναι πιο νόστιμες σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.