X

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Υλικά

1 μεγάλο χταπόδι ή 2 μέτρια

2 δαφνόφυλλα

1 γεμάτη κ.σ. σπόρους πιπέρι

5-6 μπαχάρια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.γλ. ρίγανη

ελαιόλαδο

ξίδι

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το 1 δαφνόφυλλο, λίγο αλάτι και τα μπαχάρια.

Κλείνουμε με το καπάκι και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε τη φωτιά στο σιγανό.

Λογικά δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου νερό, αφού το χταπόδι βγάζει το δικό του.

Θέλουμε να μαλακώσει, να γίνει βαμβάκι. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι μέχρι να εξατμιστούν όλα τα ζουμάκια.

Κόβουμε το χταπόδι σε μέτριες μπουκιές και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε γυάλινο βάζο βάζουμε το χταπόδι, το σκόρδο, το πιπέρι, το άλλο δαφνόφυλλο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Βοηθάει να αναμίξουμε όλα τα υλικά με το χέρι μας σε μια λεκάνη πριν τα τοποθετήσουμε στο βάζο.

Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο επιπλέον αλάτι.

Σκεπάζουμε το βάζο μέχρι επάνω με ξίδι και ελαιόλαδο σε αναλογία ⅔ ξίδι και ⅓ ελαιόλαδο.

Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες, να ποτίσει καλά το χταπόδι με το ξίδι.

Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 μήνες.

Το σερβίρουμε με επιπλέον ξίδι (ή λεμόνι) και ελαιόλαδο, με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη ή φέτες κρεμμυδιού.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.