X

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.

Υλικά

500 γρ. καλαμαράκια σε μεγάλες μπουκιές ή ροδέλες

1 πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 φλιτζ. λευκό κρασί

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.γλ. ρίγανη

5-6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

λίγο αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα σοτάρουμε μαζί με τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι, όχι πάνω από 1'-2', για να μη σκληρύνουν.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Βάζουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5', μέχρι να δέσει η σάλτσα της τηγανιάς.

Τελευταία ρίχνουμε το λεμόνι, το ξύσμα, τη ρίγανη και τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.