X

Γκρατέν με Πατάτες και Ζαμπόν

Η συνταγή για ένα νόστιμο γκρατέν με πατάτες και ζαμπόν.

Υλικά

1 κιλό πατάτες σε λεπτές ροδέλες

15 φέτες ζαμπόν

3 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν στη μέση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα πυρίμαχο ταψί τοποθετούμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το ζαμπόν, αλατοπιπερώνοντας στο ενδιάμεσο.

Τελειώνουμε με κρεμμύδια.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Αντί για ζαμπόν, μπορούμε να βάλουμε λουκάνικο, σαλάμι, παστουρμά ή όποιο αλλαντικό προτιμάμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε τριμμένο τυρί και ρίγανη ή θυμάρι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές