X

Πιπεριές Φλωρίνης

Πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες πιπεριές Φλωρίνης.

Υλικά

• 4 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες

• 4 πιπεριές κέρατο πράσινες

• ½ ποτηράκι του κρασιού λάδι

• ½ ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί

• 1 κ.σ. ξίδι

• 2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

• 1 χυμό ντομάτας με κρεμμύδι ή 4-5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

• 1 κ.σ. πελτέ

• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

• 300 γρ. Φέτα χοντροκομμένη

• λίγο λάδι

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνω μία μία τις πιπεριές και τις βάζω στον φούρνο για 15 - 20 λεπτά.

Τις γυρνάω απ’ όλες τις μεριές, να ψηθούν.

Στη συνέχεια, όπως είναι ζεστές, τις τυλίγω με μεμβράνη ή τις βάζω σε σακούλα και τη δένω πολύ σφιχτά.

Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια.

Τσιγαρίζω στο λάδι το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά και το σβήνω με το κρασί.

Μετά προσθέτω τον πελτέ, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και ζάχαρη.

Αφήνω τη σάλτσα να δέσει καλά.

Προσθέτω τις πιπεριές και όταν πάρουν 2 - 3 βράσεις σβήνω τη φωτιά.

Βάζω σε ένα ταψί το φαγητό, προσθέτω τη φέτα και το ψήνω για 7 - 10 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσει η φέτα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές