X

Γλυκό Φαγάκι της Μαμάς

Η συνταγή για μία διαφορετική συναγρίδα.

Υλικά

• 1 συναγρίδα κατεψυγμένη ακέφαλη ή σφυρίδα

• 5 - 6 ροδέλες λεμόνι

• λάδι

• χυμό λεμονιού

• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

• μαϊντανό ψιλοκομμένο

• πατάτες βραστές για σαλάτα (τις μικρές)

• λαδόξιδο για τις πατάτες

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 200°C.

Απλώνω σε μια λαδόκολλα το ψάρι. Πάνω από το ψάρι απλώνω τις ροδέλες του λεμονιού.

Τυλίγω καλά το ψάρι με τη λαδόκολλα, σαν δέμα, και το δένω με έναν σπάγγο.

Βάζω το δέμα σε ένα ταψί και το ψήνω στον φούρνο για 2 με 2,5 ώρες.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζω από τον φούρνο, το ανοίγω και το τοποθετώ καθαρισμένο, χωρίς κόκαλα, σε μια πιατέλα.

Χτυπάω λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη σε ένα σέικερ και περιχύνω το ψάρι.

Ψιλοκόβω από πάνω τον μαϊντανό. Βράζω τα πατατάκια, τα σουρώνω, τα μεταφέρω σε μπολ και τα περιχύνω με το λαδόξιδο.

Tip

Στις πατάτες βάζω λαδόξιδο. Αν θέλω, όμως, μπορώ να βάλω και λαδολέμονο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.