X

Μανιτάρια Γιαχνί

Η συνταγή για μανιτάρια γιαχνί.

Υλικά

1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα

200 γρ. κρεμμύδια

150 γρ. ντομάτα

2 κ.σ ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια (αναλόγως το μέγεθος τα κόβουμε στα δυο η περισσότερα κομμάτια) και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξίδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και συμπληρώνουμε λίγο νερό (1/2 ποτήρι περίπου, γιατί τα μανιτάρια θα αφήσουν αρκετό νερό).

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το φαγητό για 1 ώρα, προσέχοντας να μην τελειώσει το νερό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές