ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασολάκια με Χωριάτικο Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με χωριάτικο λουκάνικο.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Υλικά

1 κιλό φασολάκια πλατιά

4 μικρά χωριάτικα λουκάνικα

3 μέτριες πατάτες

2 μεγάλα καρότα

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά

2 μέτρια κρεμμύδια

1-2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 κύβο ζωμού

νερό ζεστό όσο χρειαστεί

1/2 λεμόνι τον χυμό του

λίγο ελαιόλαδο και

λίγη ρίγανη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.

Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει λίγο.

Στη συνέχεια βάζουμε σε δυνατή φωτιά τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το σκόρδο.

Έπειτα προσθέτουμε τα φασολάκια, ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ζεστό νερό έως ότου να καλύπτονται τα φασολάκια.

Προσθέτουμε τον κύβο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια αν κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο για σωστό βρασμό.

Πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και τη ρίγανη.

Για τα λουκάνικα: Κόβουμε σε λωρίδες και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά σε τηγάνι.

Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.

Εφόσον επιθυμούμε να πάρει γεύση από τα λουκάνικα το φαγητό, προσθέτουμε τα 10 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού στην κατσαρόλα.

Σε αντίθετη περίπτωση απλώς τα προσθέτουμε στο τέλος και κάνουμε ένα ελαφρύ ανακάτεμα.

Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο ώμο ελαιόλαδο και μια πρέζα ρίγανη για έξτρα φρέσκια γεύση.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.