ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασολάκια με Χωριάτικο Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα φασολάκια με χωριάτικο λουκάνικο.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Υλικά

1 κιλό φασολάκια πλατιά

4 μικρά χωριάτικα λουκάνικα

3 μέτριες πατάτες

2 μεγάλα καρότα

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά

2 μέτρια κρεμμύδια

1-2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 κύβο ζωμού

νερό ζεστό όσο χρειαστεί

1/2 λεμόνι τον χυμό του

λίγο ελαιόλαδο και

λίγη ρίγανη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.

Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει λίγο.

Στη συνέχεια βάζουμε σε δυνατή φωτιά τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το σκόρδο.

Έπειτα προσθέτουμε τα φασολάκια, ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ζεστό νερό έως ότου να καλύπτονται τα φασολάκια.

Προσθέτουμε τον κύβο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια αν κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο για σωστό βρασμό.

Πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και τη ρίγανη.

Για τα λουκάνικα: Κόβουμε σε λωρίδες και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά σε τηγάνι.

Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.

Εφόσον επιθυμούμε να πάρει γεύση από τα λουκάνικα το φαγητό, προσθέτουμε τα 10 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού στην κατσαρόλα.

Σε αντίθετη περίπτωση απλώς τα προσθέτουμε στο τέλος και κάνουμε ένα ελαφρύ ανακάτεμα.

Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο ώμο ελαιόλαδο και μια πρέζα ρίγανη για έξτρα φρέσκια γεύση.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.