X

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

Υλικά

1 κιλό γαύρο χοντρό

2 χούφτες χοντρό αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

1 μπουκάλι ξύδι

Μετά την ωρίμανση:

σπορέλαιο

δάφνη

κόκκους πιπεριών διάφορους

4-5 κόκκους μπαχάρι

ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια.

Τον στρώνουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κατά διαστήματα ανακινούμε το δοχείο.

Αφήνουμε μια μέρα έξω.

Αν κάνει ζέστη το βράδυ τα βάζουμε στο ψυγείο.

Τα αφήνουμε 2 με 3 μέρες να ”ψηθούν” στο αλάτι.

Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το κοκκάλο και στρώνουμε τα φιλετάκια.

Σκεπάζουμε με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μπαχάρι, τη δάφνη και τη ρίγανη.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.