X

Mπουγάτσα με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπουγάτσα με τυρί.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

3 1/2 ποτήρια νερό

1 κρασοπότηρο λάδι

2 κ.σ. ξίδι

αλάτι

250 γρ. μαργαρίνη

1/2 ποτήρι λάδι

700 γρ. τυρί

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ζυμαριού εκτός από τη μαργαρίνη και το 1/2 ποτήρι λάδι, ζυμώνουμε και κάνουμε μπαλάκια.

Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη με το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια του ζυμαριού, αφήνουμε να ξεκουραστούν.

Ανοίγουμε τα φύλλα μας, βάζουμε φύλλο και τυρί μέχρι να τελειώσουν.

Γυρνάμε ανάποδα την πίτα και τη διπλώνουμε, την πατάμε καλά και την ξανανοίγουμε, ρίχνουμε μέσα και το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.