X

Βελουτέ Ρεβιθιού με Κόκκινη Πιπεριά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη βελουτέ ρεβιθιού με κόκκινη πιπεριά.

Υλικά

300 γραμμ. ρεβίθια

1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1 κόκκινη πιπεριά σε τετραγωνάκια σοταρισμένη σε λίγο ελαιόλαδο

1 κρόκο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Mουσκεύουμε τα ρεβίθια 24 ώρες σε μπόλικο νερό.

Tα στραγγίζουμε.

Tα βάζουμε κατόπιν σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό κρύο και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου.

Tα αλατίζουμε προς το τέλος.

Tα περνάμε από το μύλο των λαχανικών.

Tα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την πιπεριά και βράζουμε 5-10 λεπτά ακόμα.

Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον κρόκο και τα προσθέτουμε στη σούπα.

Bράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές