X

Τηγανητά Τυρένια Μπουρεκάκια

Το πιο παραμυθένιο τυροπιτάκι είναι αυτό με το φύλλο που σκάει σε τραγανές φουσκάλες όταν τηγανίζεται. Αυτή η συνταγή από τη Μήλο φτιάχνει το ιδανικό τυρομπουρεκάκι.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

¾ περίπου φλιτζ. χλιαρό νερό

2 φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

500 γρ. μυζήθρα σπασμένη

250 γρ. φέτα σπασμένη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι και σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη.

Ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για ½ ώρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά της γέμισης.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 3 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέτρια χοντρό φύλλο. Αν έχουμε το εργαλείο που κόβει και κλείνει τα πιτάκια, θα χρησιμοποιήσουμε αυτό. Διαφορετικά, θα κόψουμε το φύλλο σε καρεδάκια 10 εκ. περίπου.

Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση στην άκρη του φύλλου και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο. Τυλίγουμε σε έναν λεπτό κόθρο τις άκρες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, κατά προτίμηση σε κατσαρόλι, και τηγανίζουμε τα πιτάκια, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν (αν τα τηγανίσουμε σε σπορέλαιο, βγαίνουν πιο τραγανά, αλλά δεν έχουν τη νοστιμιά του ελαιόλαδου).

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, για να παραμείνουν τραγανά και στεγνά για μεγαλύτερο διάστημα.

Tip

Η Ελλάδα έχει πολλά υπέροχα φρέσκα λευκά τυριά. Όλα ταιριάζουν! Μπορούμε όμως να βάλουμε και οποιοδήποτε τυρί περισσεύει στο ψυγείο.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.