X

Πλιγούρι με Pesto Ρόκας και Μανούρι

Το πλιγούρι ανήκει στις υπερτροφές. Η θρεπτική του αξία είναι τόσο μεγάλη, που ένα φλιτζάνι σού δίνει όλα τα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για μία μέρα. Και δεν χρειάζεται μαγείρεμα, αλλά μόνο μούλιασμα σε ζεστό νερό.

Υλικά

200 γρ. πλιγούρι

½ ματσάκι ρόκα

7-8 κλωναράκια μαϊντανό χοντροκομμένο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι

250 γρ. μανούρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι με λίγο αλάτι και το σκεπάζουμε με καυτό νερό.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε για μισή ώρα να μαλακώσει.

Πλένουμε τη ρόκα και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και το σκόρδο, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.

Κόβουμε το μανούρι σε κυβάκια.

Σερβίρουμε το πλιγούρι με το pesto ρόκας και το μανούρι.

Tip

Αντί για μανούρι, μπορούμε να βάλουμε φέτα, ανθότυρο ή τυρί κρέμα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές