X

Γρήγορη Πίτα με Κόκκινη Κολοκύθα

Γιορτινό ελληνικό τραπέζι χωρίς πίτα δεν νοείται. Αν δεν "το 'χουμε" με το άνοιγμα του φύλλου, καλύτερα από μια άψυχη έτοιμη κατεψυγμένη πίτα αυτή εδώ η τεμπελόπιτα, χωρίς φύλλο, με τα πιο ντελικάτα αρώματα του χειμώνα και της γιορτής.

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ. κολοκύθα τριμμένη

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ λίτρο φρέσκο γάλα

1 συσκευασία φρέσκια μαγιά

½ κιλό βαρελίσια φέτα σε χοντρά κομμάτια

3 αυγά

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γλ. κύμινο

βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και τη βάζουμε στο σουρωτήρι για ½ ώρα περίπου, με κάποιο βάρος από πάνω, μέχρι να στραγγίξει τα υγρά της. Τη στύβουμε καλά με το χέρι μας.

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη διαλυμένη μαγιά με το υπόλοιπο γάλα.

Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα αυγά, το αλεύρι, το κύμινο, τον μαϊντανό, το τυρί και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.

Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και από πάνω του τον χυλό. Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για ½ ώρα περίπου.

Ψήνουμε τη "ζυμαρούλα" σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Tip

Με τα μυρωδικά αυτοσχεδιάζουμε: της ταιριάζουν ο φρέσκος δυόσμος, ο σπασμένος κόλιανδρος ή ο μαραθόσπορος, το τριμμένο μπαχάρι ή ακόμα και πολύ λίγη κανέλα.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές