X

Πατέ Σαρδέλας

Μία κονσέρβα σαρδέλες μπορεί να σε σώσει όταν θέλεις να σερβίρεις στα γρήγορα έναν μεζέ, αφού αυτές μεταμορφώνονται σε δεκάδες συνταγές. Επιπλέον, η κονσέρβα σαρδέλα δεν περιέχει συντηρητικά και φτιάχνεται με φρέσκο ελληνικό ψάρι.

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γρ. σαρδέλες σε λάδι

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

χυμό από 1½ λεμόνι

10 cl κρέμα γάλακτος

4-5 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

4-5 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις σαρδέλες από το λάδι τους και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή αλοιφή.

Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος καθαρίζουμε συχνά τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι, ώστε να χτυπηθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας.

Σερβίρουμε το πατέ είτε στον μπουφέ είτε σαν ορεκτικό, με φρέσκα λαχανικά, κρακεράκια, φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί ή πολύσπορα κριτσίνια.

Tip

Μια εναλλακτική και πιο πρωτότυπη λύση αντί για ταραμοσαλάτα. Διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα, καλά κλεισμένο σε μπολ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.