Follow us

Η Βάση της Πίτσας

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΚΗ

Υλικά

500 γρ. σκληρό αλεύρι

½ φακελάκι ξερή μαγιά

300 ml νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ρίξτε το ελαιόλαδο και το νερό, ανακατέψτε, αλατίστε και ζυμώστε για 7-8 λεπτά στο χέρι ή στο μίξερ (σε χαμηλή ταχύτητα).

Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, αλείψτε τη με ελαιόλαδο, βάλτε τη σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1½ ώρα τουλάχιστον.

Χωρίστε μετά τη ζύμη σε 4 μέρη. Ζυμώστε το καθένα ξεχωριστά και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά ακόμα.

Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο με διάμετρο 25 εκατοστά και αλείψτε την επιφάνεια κάθε φύλλου με ελαιόλαδο. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για άλλα 10 λεπτά πριν βάλετε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.

Tip

Η αυθεντική ιταλική πίτσα έχει πολύ λεπτή και τραγανή βάση. Με τη βασική συνταγή θα φτιάξετε 4 τέτοιες βάσεις. Αν θέλετε πιο αφράτες βάσεις, χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη, ακολουθήστε τις οδηγίες και ετοιμάστε 2 αφράτες βάσεις.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι