X

Χταπόδι ψητό με ντομάτα και ούζο

Υλικά

Υλικά

1 κ. χταπόδι

3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ φλ. ούζο

½  φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, 10 ολόκληροι κόκκοι πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι, κόβουμε την κουκούλα και αφαιρούμε τα μάτια και τα δόντια.

Το βάζουμε σε κατσαρόλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βγάλει το νερό του και να βράσει με αυτό.

Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε στην άκρη και αδειάζουμε το ζουμί του σε μπολ.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε γιουβέτσι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και τους κόκκους του πιπεριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Τακτοποιούμε το χταπόδι στο σκεύος και ρίχνουμε επάνω το ζουμί του ανακατεμένο με το ούζο.

Ψήνουμε για 30 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Για να σερβίρουμε, κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.

Α.

Τ

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές