X

Μπακαλιάρος με πουρέ βουτύρου και κρέμα σκόρδου

Υλικά

Υλικά (Για 1 μερίδα)

300 γρ. μπακαλιάρος φρέσκος φιλεταρισμένος

200 γρ. πατάτες

200 γρ. βούτυρο

50 ml γάλα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα σκόρδου

100 γρ. σκόρδο

100 ml. κρέμα γάλακτος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις χτυπάμε στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο λιωμένο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε στην άκρη.

Για να ετοιμάσουμε την κρέμα σκόρδου, σιγοβράζουμε το σκόρδο στην κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει και και χτυπάμε στο μπλέντερ.

Ψήνουμε τον μπακαλιάρο στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο, αφού τον έχουμε αλατοπιπερώσει και σερβίρουμε με τον πουρέ πατάτας και την κρέμα σκόρδου.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Grada Nuevo" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές