X

Σούπα με σελινόριζα και τρούφα

Υλικά

Υλικά

1 κ. σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη κυβάκια (καθαρό βάρος)

200 γρ. πατάτα καθαρισμένη και κομμένη κυβάκια (καθαρό βάρος)

3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

2 ξερά φύλλα δάφνης

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 lt δυνατός ζωμός λαχανικών

100 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Για το σερβίρισμα

στραγγιστό γιαούρτι ή

50 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Δένουμε μαζί τα κλωνάρια του θυμαριού και τα φύλλα της δάφνης με ένα λευκό βαμβακερό σπάγκο.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα, γύρω στα 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τη σελινόριζα και την πατάτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ζωμό και το μπουκετάκι με το θυμάρι και τη δάφνη.

Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά.

Αφαιρούμε τα βότανα και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή την φυτική κρέμα (αν θέλουμε ένα vegan πιάτο) και λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ.

Μοιράζουμε τη σούπα καυτή στα πιάτα και ρίχνουμε στην επιφάνεια μια κουταλιά γιαούρτι.

Ξύνουμε επάνω λίγη τρούφα.

Αν θέλουμε ένα vegan πιάτο, παραλείπουμε το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές