X

Γαρίδες σε σουβλάκι

Υλικά

Υλικά

20-25 μέτριες γαρίδες

10 λωρίδες καπνιστό μπέικον

Για τη μαρινάδα

½  φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ξύσμα και χυμός από 3 λάιμ

5 κ.σ. ξίδι

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

2 σκ.σκόρδο λιωμένες

4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε κάθε λωρίδα μπέικον στα δύο.

Αν χρησιμοποιούμε ξύλινα σουβλάκια, τα βάζουμε σε νερό να μουλιάσουν.

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.

Τις αφήνουμε στη μαρινάδα μαζί με τις πιπεριές για 1 ώρα.

Ανάβουμε το γκριλ.Τυλίγουμε κάθε γαρίδα σε μισή λωρίδα μπέικον.

Περνάμε σε κάθε σουβλάκι τρεις γαρίδες βάζονας ανάμεσα ένα κομμάτι πιπεριά. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον.

Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.