X

Μπαρμπούνι ταρτάρ με πιπεριά Φλωρίνης, σταφίδα και αβγοτάραχο (του Γιάννη Παρίκου, εστιατόριο Βαρούλκο)

Υλικά

υλικά

600 γρ. μπαρμπούνια πολύ φρέσκα

60 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρέ

60 γρ. σταφίδα κορινθιακή

2 λεμόνια, το ξύσμα

40 γρ. χυμό λεμονιού

60 γρ. έξτρα π. ελαιόλαδο

20 γρ. τρίμμα αβγοτάραχου

25 γρ. τσάιβς (chives) ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια και κόβουμε τη σάρκα σε ομοιόμορφα κυβάκια (κρατάμε ανέπαφα το κεφάλι και την ουρά για το σερβίρισμα).

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αβγοτάραχο και περιχύνουμε το ψάρι.

Σερβίρουμε σε μακρόστενα πιάτα, σχηματίζοντας με τη σάρκα ένα ψάρι για κάθε πιάτο, με το κεφάλι και την ουρά του.

Πασπαλίζουμε με το αβγοτάραχο και σερβίρουμε αμέσως.*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι του Νίκου Παρίκου, από το εστιατόριο "Βαρούλκο".

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές