Γαρίδες μαριναρισμένες με μυρώνια και καυκαλήθρες (του Νίκου Μιχαήλ, εστιατόριο Άργουρα)
Υλικά
Υλικά
500 γρ. γαρίδες μετρίου μεγέθους πολύ φρέσκες
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
2 λεμόνια, τον χυμό
2 μανταρίνια, το ξύσμα
1 φλ.τσ. έξτρα π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά: φύτρες φασολιού
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα φυλλαράκια από τις καυκαλήθρες και τα ψιλοκόβουμε μαζί με τα μυρώνια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές και τις αφήνουμε σκεπασμένες με τη μαρινάδα για 1/2 ώρα.
Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας τις φύτρες φασολιού.
Επίσης...
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.
Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.
Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.
Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.
Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.
Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.
Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.