X

Σούπα με ντομάτα, παστό μπακαλιάρο, ελιές και πατάτες

Υλικά

Υλικά

1 κ. παστός μπακαλιάρος φιλέτο ξαλμυρισμένος

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

½ φλ. πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι

6 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 lt έτοιμο ψαρόζουμο ή κοτόζουμο

½ ματσάκι μαϊντανό

ψιλοκομμένο αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση σε νερό ίσα να τον σκεπάζει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο νερό του.

Τον καθαρίζουμε καλά από τις πέτσες και τα κόκαλα και τον βάζουμε σε πιατέλα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά).

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας άλλα 5-7 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε γύρω στη μισή ώρα.

Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα επάνω στην εστία και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξεροψημένο χωριάτικο ψωμί.

Σημ. από την κουζίνα της Πορτογαλίας.Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές