X

Γκασπάτσο ντομάτας (του σεφ Μίλτου Αρμένη)

Υλικά

Υλικά

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 φέτα ξερό ψωμί

Το ασπράδι από 1 αβγό

1/2 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. ξύδι

150ml ελαιόλαδο

Αλάτι κατά βούληση

Για τη γαρνιτούρα

διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά (αγγούρι, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι)

παξιμαδάκια της αρεσκείας μας.

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο.

Τα χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά -σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα λείο ή και πιο αδρό μείγμα.

Σερβίρουμε το γκασπάτσο παγωμένο γαρνίροντας με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα παξιμαδάκια.Η συνταγή είναι του σεφ Μίλτου Αρμένη από το εστιατόριο "Ορίζοντες Λυκαββητού".

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές