X

Μάφιν με καλαμπόκι

Υλικά

Υλικά

¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
¾ φλ. καλαμποκάλευρο

200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

⅔ φλ. γάλα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αβγό

2 κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφινς με 8 μεγάλες θήκες ή 12 μικρότερες ή στρώνουμε τις θήκες με τα ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια.

Σε βαρύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα με τον αβγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας -τις γεμίζουμε κατά τα ¾ διότι θα φουσκώσουν.

Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Είναι ωραία και ζεστά.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές