Φέτα μαριναρισμένη σε θυμάρι, δάφνη, λεμόνι και ροζ πιπέρι
Υλικά
Υλικά
250 γρ. φέτα
1 ½ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
2 φύλλα ξερή δάφνη
1 κ.γ ροζ πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος τη φέτα σε ένα κομμάτι.
Ρίχνουμε επάνω το πιπέρι και τα αρωματικά βότανα και την καλύπτουμε με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε στη ψυγείο για 12 ώρες, γυρίζοντας τη φέτα μια φορά.
Σερβίρουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους (όση ποσότητα θέλουμε) περιχυμένη με το αρωματισμένο ελαιόλαδο, αφού την αφήσουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, και συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί.
Α.Τ.
Επίσης...
Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.
Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.
Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.
Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.
Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.
Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.
Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.
Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.
Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.
Η συνταγή για πολίτικη πίτα.
Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.