X

Σαλάτα με αγκινάρες, μοτσαρέλα και αβγοτάραχο

Υλικά

Υλικά

2 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες

4 ραπανάκια

1 αβοκάντο

100 γρ. αβγοτάραχο

150 γρ. μοτσαρέλα

1 κ.σ. μουστάρδα 

Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια 

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το αβοκάντο και τα ραπανάκια.

Τα ραντίζουμε με τον χυμό ½ λεμονιού.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το αβγοτάραχο.

Χτυπάμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη 150 ml ελαιόλαδο με τον χυμό του 1 λεμονιού και τη μουστάρδα, μέχρι να ενωθούν απολύτως τα υλικά και να έχουμε ένα γαλάκτωμα.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και την ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά.

Ανακατεύουμε προσεκτικά σε σαλατιέρα τις αγκινάρες, τα ραπανάκια και το αβοκάντο, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, ρίχνουμε το λαδολέμονο και στολίζουμε με το αβγοτάραχο.

Αφήνουμε τη σαλάτα να μείνει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

A.T.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το αβοκάντο και τα ραπανάκια.

Τα ραντίζουμε με τον χυμό ½ λεμονιού.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το αβγοτάραχο.

Χτυπάμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη 150 ml ελαιόλαδο με τον χυμό του 1 λεμονιού και τη μουστάρδα, μέχρι να ενωθούν απολύτως τα υλικά και να έχουμε ένα γαλάκτωμα.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και την ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά.

Ανακατεύουμε προσεκτικά σε σαλατιέρα τις αγκινάρες, τα ραπανάκια και το αβοκάντο, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, ρίχνουμε το λαδολέμονο και στολίζουμε με το αβγοτάραχο.

Αφήνουμε τη σαλάτα να μείνει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές