X

Πέστροφα καπνιστή με κρεμμυδάκια τουρσί και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών (του σεφ Σάκη Κάλφα)

Υλικά

Υλικά

600 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας

160 γρ. φέτες πορτοκαλιού χωρίς τη μεμβράνη

Για τα κρεμμυδάκια τουρσί

200 γρ. κοκκάρια ή κρεμμυδάκια στιφάδου

100 ml ξύδι

1 ½ κ.σ ζάχαρη

1 ½  κ.γ ολόκληροι κόκκοι κόλιανδρου

1 κ.γ. αλάτι 

Για το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών 

40 ml ελαιόλαδο

10 ml χυμός λεμόνι

10 ml χυμός πορτοκάλι

5 ml μηλόξιδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

10 φύλλα δυόσμος

120 γρ. φρέσκια ντομάτα ξεσποριασμένη σε κύβους

Μαγιονέζα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε 3 μέρες πριν για να ετοιμάσουμε τα κρεμμυδάκια τουρσί: καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια προσέχοντας να μην τα κόψουμε πολύ στις άκρες τους.

Τα κόβουμε στη μέση και χωρίζουμε μια -μια τις στρώσεις τους.

Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε μέσα ένα διάλυμα που φτιάχνουμε με το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τον κόλιανδρο.

Αφήνουμε για 3 ημέρες περίπου τα κρεμμύδια στο βάζο πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών: βάζουμε σε μπολ τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι.

Με έναν αβγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε λίγο -λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ.Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα φιλέτα της πέστροφας στα πιάτα και γαρνίρουμε με τα κρεμμυδάκια τουρσί, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον δυόσμο, το ντρέσινγκ και τη μαγιονέζα.

Τα κόβουμε στη μέση και χωρίζουμε μια -μια τις στρώσεις τους.

Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε μέσα ένα διάλυμα που φτιάχνουμε με το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τον κόλιανδρο.

Αφήνουμε για 3 ημέρες περίπου τα κρεμμύδια στο βάζο πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Με έναν αβγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε λίγο -λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ.Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα φιλέτα της πέστροφας στα πιάτα και γαρνίρουμε με τα κρεμμυδάκια τουρσί, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον δυόσμο, το ντρέσινγκ και τη μαγιονέζα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές