X

Μπαρμπούνια με ντοματάκια και αντσούγιες στον φούρνο

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλα μπαρμπούνια  

12 ντοματίνια

5-6  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

⅓ φλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου

¾ φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. κάππαρη

12 φιλέτα αντζούγιας

Χυμός και ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 180ο C.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε την κάππαρη.

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα φιλέτα αντζούγιας.

Βάζουμε τα ντοματίνια, τα σκόρδα, την κάππαρη, τον μαϊντανό, την αντζούγια και το δεντρολίβανο σε λαμαρίνα φούρνου (ή άλλο σκεύος), ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Αραδιάζουμε επάνω τα μπαρμπούνια και περιχύνουμε το φαγητό με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε μισή ώρα.

Ξεφουρνίζουμε και μοιράζουμε τα μπαρμπούνια στα πιάτα.

Ανακατεύουμε τη γαρνιτούρα που έχουμε στο ταψί και τη μοιράζουμε γύρω από τα μπαρμπούνια.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές