Υλικά
1 μεγάλο κρεατωμένο κουνέλι 1200 -1400 γρ. Υλικά
1 κεφάλι σκόρδο
1 φλ. λευκό κρασί
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλ. φρέσκο βούτυρο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.κ. θυμάρι
3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μπούκοβο
Αλάτι
λαδόκολλα για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε και καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κουνέλι.
Το αλατίζουμε καλά μέσα έξω, το σκεπάζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, βάζουμε στην κοιλιά του το δαφνόφυλλο και το θυμάρι, το τοποθετούμε σε βαθύ μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο 3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και το μπούκοβο. Κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα μήκους 1 μ.
και διπλώνουμε το καθένα στη μέση.
Αλείφουμε με το μείγμα του βουτύρου το κουνέλι μέσα έξω.
Τοποθετούμε γύρω από το κουνέλι και μέσα στην κοιλιά του τις σκελίδες του σκόρδου.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα καλά στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα*.
Βάζουμε το πακέτο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, στραγγίζουμε τη σάλτσα σε μπολ και ρίχνουμε μέσα και τα σκόρδα.
Τα λιώνουμε όλα μαζί με πιρούνι και σερβίρουμε σε χωριστό μπολάκι.
Χωρίζουμε σε μερίδες και σερβίρουμε στα πιάτα μαζί με φρεσκοψημένο ψωμί για να το αλείψουμε με τη σάλτσα του σκόρδου.
Πηγαίνει με μια σαλάτα με ρόκα.
*Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε και κατευθείαν στο ταψί.
Α.Τ.