X

Μοσχάρι με μανιτάρια και ξύδι βαλσαμικό

Υλικά

Υλικά

1200 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο σε μερίδες

2 κ. λευκά καλλιεργημένα μανιτάρια

150 γρ. άγρια αποξηραμένα μανιτάρια του δάσους

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ φλ. κόκκινο κρασί

2 πρέζες ξερό θυμάρι

½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

⅓ φλ. ξύδι βαλσαμικό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για μισή ώρα.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό στραγγισμένο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Τα σοτάρουμε σε 4 -5 κ.σ καυτό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε και τα μουλιασμένα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές.

Ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί, σβήνουμε με ξύδι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό και σιγοβράζουμε για 60 λεπτά.

Προσθέτουμε το υγρό των μανιταριών, όλα τα μανιτάρια και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας, άλλα 35-40 λεπτά.

Η σάλτσα πρέπει να είναι πηχτή και να “ντύνει” το κρέας.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές