X

Ζυμαρόπιτα με φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά

Υλικά

10 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

10 σκελίδες σκόρδο

500 γρ.  φέτα

4 αβγά

1 κ.γ. μπούκοβο

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις

500 ml γάλα

2 αβγά

1 γερή πρέζα αλάτι

¾ φλ. σουσάμι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό.

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και κόβουμε σε φετάκια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 -6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C..

Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί με ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το γάλα, τα αβγά και το αλάτι να γίνουν ένας πυκνός χυλός.

Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια με τα μυρωδικά, τη φέτα τριμμένη με πιρούνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε στο ταψί.

Η πίτα δεν πρέπει να έχει ύψος πάνω από 3 εκ..

Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε την πίτα κομμένη σε κομμάτια.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές