X

Ψητά κρεμμύδια με σος γιαουρτιού

Υλικά

Υλικά

4 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι λευκό

1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

2 κ.σ. ξερός δυόσμος τριμμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Τυλίγουμε τα κρεμμύδια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε γύρω στη 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί τρυπώντας τα με ένα μυτερό μαχαίρι.

Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε καθέτως σε 8 κομμάτια και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την πάπρικα, τον δυόσμο και αλατοπίπερο, χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη να γίνουν μια λεία σάλτσα και περιχύνουμε τα κρεμμύδια.

Σερβίρουμε μαζί με ελιές θρούμπες.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές