X

Λαχανικά με ντομάτα και κάρι

Υλικά

Υλικά

2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και  κομμένες σε κύβους 2 εκ.

2 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 εκ.

300 γρ. αρακάς 

300 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια

6 σκελίδες σκόρδο κομμένη η κάθε μία στα τέσσερα

1 κ.σ. κάρι σε σκόνη

1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

½ κ.γ. τριμμένη κανέλλα

2 κ.σ. ξερός δυόσμος

¾ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τον αρακά, τον ζεματίζουμε για 3 λεπτά και τον στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κάρι, τον τριμμένο κόλιανδρο, το κύμινο και την κανέλλα ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους (1-2 λεπτά).

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο, γύρω στα 7 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ½ φλ.

καυτό νερό και τον δυόσμο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3 –4 λεπτά μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές