X

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπίρα και μπέικον

Υλικά

Υλικά

1 κ. λαχανάκια Βρυξελλών φρέσκα ή κατεψυγμένα

500 γρ. μπέικον καπνιστό σε ένα κομμάτι

250 γρ. γραβιέρα

1 lt μπίρα ξανθιά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαχανάκια (αν είναι φρέσκα).

Τα βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσουν λίγο και τα στραγγίζουμε σχολαστικά (δεν αποψύχουμε τα κατεψυγμένα, απλώς τα ξεπλένουμε με κρύο νερό).

Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σοτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα μέχρι να βγάλει το λίπος του.

Ρίχνουμε μέσα στα λαχανάκια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τη μπίρα, ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.

Ανατοπιπερώνουμε συντηρητικά, ρίχνουμε μέσα την ξυσμένη γραβιέρα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με καλό μαύρο φρυγανισμένο ψωμί.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές