Υλικά
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ. γαρίδες μέτριες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. ντοματίνια
1/4 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζουμε τη μαύρη φλέβα με μια βελόνα, τις πλένουμε, τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και τις βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Τις βγάζουμε σε βαθουλή πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξύδι, αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε μέσα τις γαρίδες και τον βασιλικό και κουνάμε το τηγάνι να ανακατευτούν τα υλικά.
Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι ψημένες ή επάνω σε χυλοπιτάκι νερόβραστο.
Α.Τ.