X

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι και φιστίκια και σάλτσα από ταχίνι

Υλικά

Υλικά

10 πιπεριές από όλα τα χρώματα

2 1/2  κ.σ. κους κους για κάθε πιπεριά

5  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

8 κ.σ. φιστίκια αράπικα, ωμά, χοντροκοπανισμένα

2 κ.σ. ξερός δυόσμος

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα ταχίνι

300 γρ. ταχίνι,

1 φλ. νερό,

4 κ.σ. χυμό λεμονιού,

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

1 γερή πρέζα τριμμένο κύμινο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με ταχίνι: Διαλύουμε σε μπολ το ταχίνι με το μισό νερό χτυπώντας με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός.

Ρίχνουμε λίγο -λίγο το χυμό λεμονιού χτυπώντας συνέχεια, μέχρι να ασπρίσει και να πήξει.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό χτυπώντας πάντα.

Ρίχνουμε τον κόλιναδρο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε οριζοντίως ένα καπελάκι και το κρατάμε, βγάζουμε τις ίνες και τους σπόρους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κους κους και ενάμιση φλιτζάνι νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν το νερό.

Αποσύρουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το φιστίκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις σκεπάζουμε με τα καπελάκια τους.

Ρίχνουμε στο ταψί ενάμιση φλιτζάνι νερό και ψήνουμε 1 ώρα.

αν χρειασθεί, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να μην αρπάξει.

Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, στραγγίζουμε μισό φλιτζάνι από το υγρό που υπάρχει στο ταψί και το ενσωματώνουμε στη σάλτσα ταχίνι χτυπώντας με τον αβγοδάρτη.

Διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.

Βγάζουμε τα καπελάκια από τις πιπεριές και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε τις γεμιστές πιπεριές πασπαλισμένες αν θέλουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές